Flunssa-iski

Apua! – flunssa iski, tavoite karkaa

Into on pinkeänä! Uusi vuosi on yhtä kuin uusi alku, vaikka varsinaista uuden vuoden lupausta ei olisi tehnytkään. Tai no, kai se on lupaus, kun ajattelee jatkaa hyvään vauhtiin edennyttä kilsajahtia.

Sain viime vuonna kasaan 856 kilsaa, joista suurin osa tuli kävellen ja pieni osa juoksumatolla juosten. Tavoitteeni oli kävellen saada viikoittain kasaan 20 km, joten viime vuoden saldo jäi vähän tappiolle, kun laskennallisesti sain kokoon vain 16 kilsaa viikossa. Ihan olen tyytyväinen (no vähän harmittaa), sain ainakin vertailukohdan tälle vuodelle. Uuden alun mahdollisuus kuitenkin kiihottaa ajatusta onnistua NYT ja mielikuvat onnistumisesta ovat kirkkaimmillaan!

Nyt sitten istun sisällä ja ihailen upeaa talvista maisemaa ja kaipaan pakkasen tuomaa mielihyvää.

Nyt sitten istun sisällä ja ihailen upeaa talvista maisemaa ja kaipaan pakkasen tuomaa mielihyvää.

Nyt sitten istun sisällä ja ihailen upeaa talvista maisemaa ja kaipaan pakkasen tuomaa mielihyvää parin talvettoman vuoden jälkeen. Iski flunssa ja se jatkuu. Tammikuuta mennään pitkällä ja kilsoja ei ole kasassa yhtään. Ottaa päähän, harmittaa, pelottaa motivaation katoaminen! Ja tavoite karkaa – meni siis tämäkin vuosi pieleen.

Tosiasia on kuitenkin se, että tavoite ei karkaa mihinkään. Vaikka viikkoja on kulunut, niitä on myös paljon jäljellä ja ajatukset on keskitettävä tulevaan. Pidän innostustani yllä. Lähden mielessäni ulos keräämään kilsoja, ajattelen mitkä vaatteet pukisin ylleni tähän keliin ja minkä reitin tänään tekisin. Mietin kuinka kauan siinä menee ja millaisia maisemia reitin varrella saan ihastella. Eihän se sama ole kuin oikea lenkki eikä siinä kilsoja kerry, mutta näin yritän siirtää innostustani hetkeen jolloin flunssa on selätetty ja tämän vuoden kilsajahti pääsee todella alkuun. Ajatuksissani kilsajahti on jo meneillään.

Flunssa on osa elämää, jota ei todellakaan eletä Strömsössä. Tärkeämpää kuin yhden tai kahden viikon tauko ja siinä menetetyt mahdollisuudet, on hoitaa itsensä kuntoon ja pitää itsensä kunnossa. En nyt hötkyile liikkumaan. Uskon, että vuoden lopulla minulla on kasassa reilusti yli tuhat käveltyä kilsaa.

 

minä 2010 Pia Johanna

50+. Nuorena lentopalloillut ja sittemmin elämän ruuhkavuosiin säännöllisen liikunnan hukannut. Liikunnan uudelleenaloittaja, joka nyt on onnistunut jahtaamaan kilsoja säännöllisesti jo kahden vuoden ajan kävellen ja pyöräillen. Olen varovaisen innostunut venyttelemään joogan opein.

Comments are closed.